DOZORRO-NEWS

Пов’язані компанії розіграли реконструкцію школи на Львівщині

15.09.2021 10:10

Солонківська сільська рада уклала угоду на реконструкцію школи в селі Зубра за 11,9 мільйонів гривень з ТОВ «Аутстафінгова компанія «Трудові ресурси». За документами, власник цієї компанія водночас є виконробом у конкурента, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Згідно з підписаною угодою переможець тендеру до кінця 2022 року повинен здійснити реконструкцію частини будівлі школи з надбудовою третього поверху. Основні роботи, згідно з календарним планом, будуть виконані у 2022 році. До кінця поточного року будуть лише частково виконані будівельні роботи. 

Участь в тендері, окрім переможця торгів, аутстафінгової компанії «Трудові ресурси», взяло лише ТОВ «Солгіз». Під час аукціону фірми не торгувались та не змінювали першопочаткових пропозицій.

Засновником ТОВ «Трудові ресурси» є львів’янин Володимир Костецький, який водночас виявився виконробом ТОВ «Солгіз», де власницею є Оксана Вікович.

Закупівельники Солонківської сільської ради в технічне завдання з реконструкції школи вписали також шкільне обладнання, як наприклад п’ять ноутбуків, інтерактивну дошку та столи і стільці. За словами експерта з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» Олега Блінова, це є порушенням: «В такий спосіб уникають проведення додаткових тендерів. Крім того, це точно вплине на якість придбаної в майбутньому техніки чи обладнання – в таких випадках купують найдешевше, щоб вкластися у кошторис».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання