DOZORRO-NEWS

Програмно-апаратне забезпечення моніторингу телепрограм на наступний рік коштувало Нацраді понад 40 мільйонів гривень

13.11.2018 11:14

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила на початку осені програмно-апаратне забезпечення для моніторингу телепрограм вартістю 40,38 мільйонів гривень. Підрядником, за результатами відкритих торгів, було обрано компанію ТОВ «Новітнє обладнання». Єдиним конкурентом фірми було ТОВ «ДЕПС Солюшенз», однак його пропозиція була дорожчою на 6 тисяч гривень, повідомляє «Детектор медіа».

Регулятор планує моніторити супутникове мовлення (українські і міжнародні канали), цифрове телебачення (DVB-T2, DVB-T), IPTV, аналогове радіомовлення.

За словами члена Нацради Валентина Коваля регулятор у роботі з моніторингом намагатиметься залучити штучний інтелект: «Ми намагаємося створити систему перетворення мови на текст. Офіційно такої функції (саме щодо української мови) немає ніде. Є деякі розробки українських вчених, і ми сподіваємося скористатись ними при побудові нашої системи».

Однак головною перевагою системи, на думку пана Коваля, є те, що вона не просто фіксуватиме мовлення, а й робитиме початковий аналіз. «Умовно кажучи, оператор моніторингового центру дізнаватиметься про певні проблеми, якщо якісь параметри відрізняються від того, що зазначено в ліцензії. Тобто система фіксуватиме, чи канал або станція працюють у рамках ліцензійних зобов’язань, чи виходять за них», – сказав він.

Використовувати нову систему моніторингу Нацрада розпочне з нового року. Найперше аналізуватимуться столичні та супутникові мовники. Надалі розпочнеться моніторинг локальних каналів. Окрім цього нова система збільшить термін зберігання відео- та аудіоматеріалів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання