DOZORRO-NEWS

Прокуратура домогалась відміни допугоди щодо збільшення вартості палива для Кам’янець-Подільського КП

17.05.2019 07:22

За результатами розгляду позову Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області недійсною визнано угоду, якою неправомірно збільшено ціну закуплених за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів для місцевого КП. Відповідну інформацію повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар,інформує видання «ПоділляNews».

Так за даними прокуратури у жовтні 2018 року тендерним комітетом комунального закладу міста визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю близько 15,5 тис літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марки А-92 та дизельного палива. Відповідно до умов закупівлі загальна вартість продукції склала понад 400 тис грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником було укладено додаткову угоду, якою ціну одного літа палива було збільшено, що призвело до зменшення загальних обсягів продукції на 1,2 тис літрів.

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.

Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів недійсною.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання