DOZORRO-NEWS

«Проведення закупівлі робіт з будівництва Київської об’їзної дороги у Prozorro цілком можливе» – ДП «Прозорро»

14.06.2021 08:51

Державне підприємство “Прозорро” спроможне адаптувати Prozorro для проведення будівництва Київської об’їзної дороги (КОД). Пристосування системи до можливості відбору підрядника, що буде самостійно залучати кредитне фінансування для проведення робіт, не є надскладним завданням. Утім ДП «Прозорро» не отримувало жодних звернень для оцінки можливості такої реалізації та її термінів, повідомляє пресслужба підприємства.

У системі Prozorro вже є низка процедур, які дозволяють державним структурам оцінювати пропозиції учасників не лише за їхньою ціною: наприклад, енергосервісні контракти чи закупівлі з урахуванням життєвого циклу.

У держпідприємстві наголошують - важливо, аби закупівлі для будівництва такого масштабного інфраструктурного проєкту, як КОД, проходили на максимально відкритих та конкурентних засадах. Вартість проєкту оцінюють у 85 мільярдів гривень — це 12% річного обсягу всіх державних закупівель в Україні. Тому критичним є забезпечити прозорість витрат платників податків на будівництво Великої кільцевої дороги.

Нагадаємо, що народні депутати проголосували за законопроєкт №5309, куди була включена правка №35 про виведення з-під Закону “Про публічні закупівлі” робіт з будівництва Великої кільцевої дороги довкола м. Києва. Наразі законопроєкт №5309 ще має підписати Президент України. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання