DOZORRO-NEWS

ProZorro планують взяти за основу при впровадженні подібної системи у США

21.07.2017 21:12

Можливості системи ProZorro планують застосувати при створенні аналогічної системи державних закупівель в США. Про це повідомив директор Науково-дослідного інституту державного управління і менеджменту (США) Олександру Ромен в ході круглого столу «Державні закупівлі: практики та можливості співпраці України та США», інформує прес-служба ДП «ПРОЗОРРО».

За словами Олександру Ромена, в США не існує єдиної системи держзакупівель (ДЗ) аналогічної ProZorro. «На кожному з трьох рівнів - муніципальному, рівні штатів та федеральному рівні - діють різні агентства та механізми держзакупівель. У результаті потенційним постачальникам товарів та послуг державі не просто побачити весь комплекс заявок щодо держзакупівель, адже вони розпорошені по сотнях і навіть тисячах сайтів, - зазначив пан Ромен, - Саме тому США зацікавлені в створенні єдиної системи державних закупівель аналогічну українській електронній системі, в якій весь бізнес бачить всі тендери всіх держструктур».

Високий потенціал української електронної системи держзакупівель проілюстрував генеральний директор ДП «ПРОЗОРРО» Василь Задворний. За його даними, в системі вже проведено близько 1 млн. процедур. При цьому загальний обсяг торгів по ДЗ в Україні складає 300 млрд. грн. або трохи більше 10 млрд. дол. «Ці дані вражають ще й тим, що ще 2,5 роки у нас взагалі не було ніякої статистики по ДЗ», - зазначив  Задворний.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання