DOZORRO-NEWS

ProZorro вже зекономила країні 16,7 мільярдів гривень

15.05.2017 16:17

Система публічних закупівель ProZorro продовжує економити реальні бюджетні кошти. Так станом на кінець минулого тижня загальна сума економії на вже завершених держзакупівлях склала 16,7 млрд грн. Загальна ж, потенційна економія, з урахуванням торгів що нині тривають, складає 23,56 млрд гривень.

Станом на сьогодні у ProZorro зареєстровано проведення 791,39  тисячі процедур закупівель, до яких долучились понад 100 тисяч учасників.  

“ProZorro - потужний інструмент боротьби із корупцією у держзакупівлях, економічний ефект якого уже відчутний. А головне - доступ до статистики та результатів закупівель мають усі громадяни України, що робить контроль за витратою державних коштів можливим для всіх.

Економія - це не наша єдина мета в реформі. До того ж, краще планування закупівель з часом має привести до того, що показник економії буде зменшуватись. Втім, це зручний спосіб показати вплив конкуренції на ціни”, - прокоментував досягнення системи перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання