DOZORRO-NEWS

Радехівські освітяни під час закупівлі оргтехніки неправомірно прописали тендерну документацію під одного виробника

11.10.2018 10:16

У липні Відділ освіти Радехівської районної державної адміністрації оголосив закупівлю комп’ютерного обладнання для шкільних навчальних закладів району. Загалом придбати планувалось 36 комплектів ноутбуків, принтерів та ламінаторів. Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» зауважують, у своїй тендерній документації замовник вказав бажані моделі товарів - ноутбуки марки “HP 250 G6”, принтери “Canon PIXMA G2400”, а ламінатори “Agent LM -A4”. І хоча освітяни дозволили учасникам пропонувати еквіваленти, однак, відповідно до технічних вимог, кожен з товарів має мати конкретну вагу. Так, ноутбуки мають важити рівно 1, 86 кг, а принтери 5,8 кг.

Своїм описом таких детальних технічних характеристик товару освітяни дискримінували тих потенційних учасників, які торгують технікою з іншою вагою та інших марок.

Перемогу на тендері здобув Дмитро Спесивцев, хоча, як дослідили експерти Центру, у пропозиції ФОПа був відсутній ряд необхідних документів. Договір було підписано на суму 593 тисячі гривень.

За результатами проведного дослідження експерти Центру надіслали звернення до Західного офісу Держаудитслужби з вимогою перевірити виявлені факти порушень та зобов’язати замовника розірвати неправомірний договір.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання