DOZORRO-NEWS

СБУ закупилось ізраїльським софтом на майже 130 мільйонів гривень

16.06.2021 08:16

Служба безпеки України уклала дві угоди з ТОВ «Інсайд Солюшнс» про закупівлю обладнання та програмного забезпечення на загальну суму 129,47 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі Prozorro, інформує видання «Наші гроші»

До 10 вересня 2021 року поставлять два спеціальні апаратно-програмні продукти:

  • система Enigma OSINT розробки компанії «Ultra Information Solutions Ltd»(Ізраїль) за 104,43 мільйона гривень. Судячи з назви, вона призначена для розвідки з відкритих джерел.
  • система GeoMatrix solution розробки компанії «Rayzone Group Ltd» (Ізраїль) за 25,04 мільйонів. За даними сайту розробника, система дозволяє таємно знаходити абонентів GSM / UMTS / 3G / 4G (LTE) практично по всьому світу в режимі реального часу.

Як пише замовник, замовлений софт і обладнання необхідні для забезпечення протидії протиправній діяльності на шкоду інтересам держави у сфері інформаційної безпеки в умовах так званої «гібридної війни» (російської військової та інформаційної агресії).

Закупівлі провели за переговорною процедурою з посиланням на відсутність конкуренції з технічних причин. Робоча група СБУ вивчила ринок і з’ясувала, що вищезгадані системи включають унікальний багатофункціональний софт, якого немає на ринку IT-розробників резидентів та інтеграторів. За словами замовника, «Інсайд Солюшнс» має певний досвід реалізації проектів в галузі системної інтеграції та захисту інформації та є авторизованим ексклюзивним постачальником «Ultra Information Solutions» і «Rayzone Group» в Україні.

Столичною «Інсайд Солюшнс» володіє та керує киянин Ігор Галицький. Він також є засновником ТОВ «Росток-Прінт» разом з Ігорем Масолом та ТОВ Підприємство «Росток-Спаркс» ЛТД разом із Валентином Сологубом, Ларисою Гостищевою, Дмитром Байтлером і ТОВ «КУА «Овамо Кепітал» Анатолія Дубинського.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання