DOZORRO-NEWS

Справа Гаврилової: суд переніс розгляд апеляційної скарги на 1 березня

12.02.2018 14:51

Апеляційний суд Києва 12 лютого переніс розгляд скарги прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на рішення суду першої інстанції про відмову відсторонити від посади голову Державної аудиторської служби України Лідію Гаврилову. Причина - в Апеляційний суд досі не надійшли матеріали справи Солом'янського райсуду. 

Нове засідання заплановане на 1 берзеня 12:45. 

29 січня Солом'янський районний суд Києва відмовився відсторонити Лідію Гаврилову від посади голови Державної служби аудиту. Прокурори САП тоді заявили, що оскаржать це рішення. Тоді на підтвердження своїх доводів, сторона захисту Лідії Гаврилової надала суду лист з підписом керівництва Секретаріату Кабінету Міністрів України, у якому стверджується про недоцільність та відсутність підстав для відсторонення Голови Держаудитслужби. Подібний крок Кабміну в САП назвали "яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, не уповноважених надавати незалежному суду жодних вказівок чи порад, у здійснення правосуддя".

У відповідь Гаврилова звинуватила САП в тиску на суд: "Кабінет міністрів надав мені супровідним листом службову характеристику, яка була надана до суду. Те, що каже сторона обвинувачення, що це тиск з мого боку, я вважаю, навпаки, що це тиск зі сторони обвинувачення – сьогодні пресувати Секретаріат Кабміну за те, що вони виконали свої повноваження і надали службову характеристику".

Нагадаємо, 25 січня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для чиновниці у вигляді особистого зобов'язання.

23 січня Лідії Гавриловій детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні та внесенні направдивої інформації в декларацію. 

За даними слідства, Гаврилова упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує її законні доходи. Зокрема, НАБУ не знайшла законних підстав для отримання Гавриловою 9,9 млн грн грошових активів. Також слідство підозрює Гаврилову у внесенні недостовірних даних в електронну декларацію. Та не внесла в декларацію дані про майно чоловіка, з яким "знаходиться у фактичному шлюбі". Зокрема, квартиру, два паркомісця, позашляховик, меблі, техніку, золоті зливки та готівку — у сумі 112,8 тис. долларів США та 8,5 тис євро.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання