DOZORRO-NEWS

Столичні комунальники замовили реконструкцію міського перинатального центру фірмі, яку підозрюють у привласненні коштів

11.06.2021 09:32

Комунальне підприємство «Інженерний центр» виконавчого органу Київської міськради (КМДА) за результатами тендеру замовило ТОВ «Абсолют-Клімат» реконструкцію будівель Київського міського перинатального центру. Вартість робіт в приміщенні на проспекті Героїв Сталінграда, 16 у місті Києві складає 20,94 мільйонів гривень. Про це повідомляє видання «Інформатор. Гроші» з посиланням на Prozorro.

Видання зауважує, Київська місцева прокуратура №8 розслідує можливу крадіжку посадовими особами мерії і комунальних підприємств здійснену під час ремонтів шести об’єктів за 500 мільйонів гривень. В судовій ухвалі йдеться, що під час капітального ремонту з перепланування акушерського відділення №2 Київського міського пологового будинку №3 за 11,68 мільйонів гривень могли бути розтрачені  бюджетні кошти. Цим ремонтом займалося ТОВ «Абсолют-Клімат».

У суді також розглядається кримінальна справа, згідно з якою директора ТОВ «Абсолют-Клімат» підозрюють у завищенні податкового кредиту з ПДВ у 2018-2019 рр. на 7,5 мільйонів гривень у змові з компаніями, що мають ознаки фіктивності. Фірму звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Насамкінець, Служба безпеки України підозрює, що ТОВ «Абсолют-Клімат» як посередник брало участь у схемі керівників КП «Інженерний центр» і низки комерційних фірм у 2016-2018 рр. Слідчі вважають, що ТОВ «Плутон-С» і ТОВ «Армабуд ЛТД» переводили гроші іншим фірмам, серед яких ТОВ «Абсолют-Клімат», за умовні роботи, а потім отримані гроші переводили фірмам з ознаками фіктивності. Фіктивні ж фірми виводили гроші для відкату керівництву комунального підприємства. 

Засновником ТОВ «Абсолют-Клімат» є В’ячеслав Березовський, а директор Сергій Большаков.

З 2017 року фірма виграла тендерів на 1,05 мільярда гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання