DOZORRO-NEWS

Суд підтвердив завищення вартості капремонту Балаклійської школи

03.06.2020 11:13

Експертиза підтвердила завищення вартості робіт з капітального ремонту покрівлі Балаклійської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів ім. О.А. Тризни. Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду міста Харкова, інформує «Харківський антикорупційний центр». Відповідне провадження було відкрито після заяви активістів «ХАЦ».

Наразі експертиза вже підтвердила завищення вартості виконаних робіт на 64,97 тисяч гривень. А також той факт, що будівельні роботи ТОВ «Індіго груп» частково не відповідають проектній документації.

Також правоохоронці встановили, що ТОВ «Індіго груп» вносило корегування вартості робіт в інвесторську кошторисну документацію як генеральний проектувальник, незважаючи на те, що ТОВ «Східбудпроект», який являється генеральним проектувальником та виготовив проектно-кошторисну документацію, не відмовлявся від авторських прав. Враховуючи викладене, ТОВ «Індіго груп» внесло корегування в інвесторський кошторис без будь-яких правових підстав.

Зараз засновником ТОВ «Індіго-Груп» є Павло Бабенко, директором – Олександр Кондаков, який вже має підозру за завищення реальної вартості робіт під час проведення ремонту.

Ця фірма фігурує у декількох кримінальних провадженнях щодо розкрадання бюджетних коштів.

За часів губернаторства Юлії Світличної, коли куратором будівельної сфери на Харківщині був Євгеній Шахненко, ТОВ «Індіго-Груп» був одним з головних підрядників в області.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання