DOZORRO-NEWS

Суд відмовився визнавати бездіяльність АМКУ в справах Укравтодору

23.06.2021 08:58

Господарський суд Києва відмовив у позові низки громадських діячів до Антимонопольного комітету стосовно їх вимоги аби АМКУ взяв до розгляду заяву щодо антиконкурентних дій Укравтодору на тендерах. «Ліга антитрасту» повідомила про подачу апеляції на це рішення суду, інформує видання «Наші гроші»

Нагадаємо, позов щодо бездіяльності АМКУ подавали Денис Бігус, Віталій Шабунін, Олекса Шалайський, Юрій Ніколов та Агія Загребельська.

АМКУ вирішив не розглядати їхню заяву, бо Укравтодор нібито не порушив жодні права заявників.

В заяві ж йла мова про те, що Укравтодор своїми дискримінаційними вимогами та неправомірними діями призвів до того, що у 2020 році більшість державних контрактів на десятки мільярдів бюджетних гривень без конкуренції розподілили між собою шість фаворитів Укравтодору. Наслідком таких на думку активістів є завищена вартість ремонту та будівництва доріг, оплачену усіма громадянами України, які платять за паливо або як користувачі громадського транспорту, або заправляючи власні автівки – у ціну палива включено податок, який і спрямовується до держбюджету для ремонту доріг.

«Порушені перш за все наші права. Але АМКУ не хоче це визнавати, бо інакше споживачі можуть стати справжнім рушієм антитрастових процесів у державі та швидко проведуть деолігархізацію навіть без законодавчого спаму президента. Скажемо відверто, ми сподівалися, що рішення суду буде на користь позивачів, оскільки не уявляли, як в цій ситуації можна прийти до якихось інших висновків», – наголосили в «Лізі антитрасту».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання