DOZORRO-NEWS

Суд зобов’язав НАБУ розслідувати ймовірний розпил 31 мільйонів на Укрзалізниці

23.01.2020 12:25

Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ розслідувати ймовірний розпил 31 млн грн службовими особами “Укрзалізниці”. Схему з переплатою викрили журналісти ГО “Залізниця без корупції”, повідомляє видання Bihus.info.

Упродовж 2019 року “Укрзалізниця” переплатила 4-м компаніям – “НВП Бізнес-Альянс”, “Праймтехпостач”, “Вуглеторфзбагачення”, “Паливторг” – близько 31 млн грн під час закупівлі вугілля кам’яного марки ДГ 13-100.  Про це йдеться у повідомленні про початок досудового розслідування та витягу з ЄРДР.

Нагадаємо, журналісти ГО «Залізниця без корупції» з’ясували, що службові особи філії “Пасажирська компанія” АТ “Укрзалізниця” провели 26 відкритих торгів з закупівлі кам’яного вугілля та відповідно визначили чотирьох переможців ТОВ «НВП Бізнес-Альянс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Вуглеторфзбагачення», ТОВ «Паливторг». З цими компаніями було укладено 26 договорів на постачання зазначеної продукції на загальну суму 91,8 млн грн. Однак, в ході подальшого аналізу з’ясувалось, що вугілля закупили за завищеними цінами.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання