DOZORRO-NEWS

Тернопільська міська лікарня зі значною переплатою замовила закордонних респіраторів

17.09.2020 11:43

Тернопільська комунальна міська лікарня №2 підписала договір на закупівлю респіраторів з ТОВ «Голденмед» на загальну суму 13,7 тисяч гривень. За умовами контракту медики придбають 50 респіраторів моделі 9322+ Aura. Тобто вартість одного становитиме 275 гривень, що більш ніж удвічі вище ринкових цін на даний товар, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Ці респіратори виробляються у США та Великобританії. Вони справді є значно дорожчими, ніж українські, при цьому мають не найвищий рівень захисту FFP2. Тим не менш на ринку вартість таких респіраторів є значно нижчою від тендерної ціни. Наприклад низка онлайн-магазинів продає такі засоби індивідуального захисту по 146-149 грн за одиницю, а інші – по 130 грн. 

ТОВ «Голденмед» зареєстровано у Києві трохи більше двох місяців тому. Власницею фірми є жителька Кропивницького Юлія Морковська. Згідно з інформацією з відкритих джерел та її сторінки у Facebook, раніше Юлія Морковська працювала продавцем-консультантом у магазині одягу Frank Walder, а зараз працює у ПАТ «Склоприлад» – підприємстві, яке виробляє лабораторний посуд і вимірювальне обладнання.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання