DOZORRO-NEWS

Transparency International Україна презентувала аналітичний звіт про реформу публічних закупівель

12.05.2017 15:53

Учора, 11 травня, громадська організація Transparency International Україна презентувала результатаи власного дослідження «Реформа публічних закупівель в Україні та результати роботи електронної системи Prozorro», повідомляє офіційний сайт організації.

Представники організації відзначають - дослідили всі проведені через систему закупівлі за другу половину 2016-го року. Результатом даного дослідження стало виокремлення ряду тенденцій та розроблення методології аналізу великого масиву даних про закупівлі.

Так згідно оприлюдненої інформації протягом серпня-грудня минулого року показник конкуренції на внутрішньоукраїнських торгіх знижувався з 2,3 до 2,05 на допорогових закупівлях, та з 3,3 до 2,8 на відкритих торгах відповідно. При цьому, на думку авторів дослідження, причиною цього є той факт, що уількість закупівель, які оголошують замовники збільшувалася значно швидше ніж зростала кількість зацікавленого в участі в тендерах суб’єктів бізнесу.

Досить тривожною тенденцією видається й зростання кількості дискваліфікацій учасників. З серпня до грудня 2016-го цей показник в системі ProZorro зріс з 7,7% до 8,5% на допорогових закупівлях та з 14% до 16% на відкритих торгах.

Однак, незважаючи на певні труднощі, загалом, Transparency International Україна оцінює зміни, які відбулися у сфері публічних закупівель протягом останніх років, як дуже позитивні. Серед найбільших досягнень активісти відзначають електронізацію тендерів, встановлення рівних правил для українського та іноземного бізнесу, відсутність квот.

З повним текстом дослідження можна ознайомитися на сайті Transparency International Україна.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання