DOZORRO-NEWS

У Федерації роботодавців України обговорили питання організації проведення публічних закупівель

20.11.2019 11:27

У Федерації роботодавців України відбулася робоча нарада з питань організації публічних закупівель товарів та послуг. Проблемні питання обговорювали представники уряду понад 50 підприємств-виробників та державних і комунальних підприємств-замовників, інформує офіційний сайт ФРУ. 

«Ми бачимо два завдання у процесі здійснення публічних закупівель, - зазначив у вступному слові Генеральний директор ФРУ  Руслан Іллічов. – По-перше, вони мають слугувати своєрідним локомотивом для вітчизняної економіки, українських виробників складної техніки, а не для імпортерів. По-друге, такі закупівлі повинні проходити в межах рамкових угод та враховувати вартість життєвого циклу товару, коли за основу береться не лише початкова ціна предмету закупівлі, але й майбутні витрати замовників».

З ним погодилася директор Департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки Лілія Лахтіонова звернувшись дороботодавців з пропозицією допомогти у відпрацюванні Методики визначення вартості життєвого циклу товару. Що ж стосується самої процедури тендерів, яка наразі викликає чимало питань у виробників, то тут, за словами директора Департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки, пропонується чимало важливих змін. Зокрема, це стосується боротьби з недобросовісними учасниками тендерів, які пропонують т.зв. аномальну низьку ціну; троллінгом, коли тендери блокуються, або навіть відміняються внаслідок оскарження їх результатів. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання