DOZORRO-NEWS

У Харківському зоопарку готові витратити майже півмільярда гривень на будівництво океанаріуму

18.09.2020 11:57

Комунальна організація «Харківський зоологічний парк» готова витратити 488 мільйонів гривень на будівництво будівлі океанаріуму з благоустроєм прилеглої території в зоні "Водяний світ”. На ділянці передбачається знесення старого будинку акваріума і будівництво нової будівлі океанаріуму з прибудованою до нього будівлею інженерного забезпечення. У запроектованій будівлі передбачені системи: господарського та питного водопроводу холодної і гарячої води, пожежного водопроводу, каналізації, теплопостачання, електропостачання, холодопостачання, кондиціонування, телефонізації, відеоспостереження, охоронної сигналізації, інформує «Харківський антикорупційний центр»

Серед іншого проектом передбачено озеленення і благоустрій території.  В двоповерховій будівлі буде розташований круглий акваріум медуз і акваріумом "Групер", зона «На далекій Амазонці», зона «Суворі моря» і восьминіг, зона «Риби коралових рифів» і «Тропічні моря», зона мешканців Індійського океану.

Океанаріум з північного боку межує з спорудами та будівлею зони «Південна Америка», з південного - рекреаційна зона і будівля утримання жирафів, на схід – кафе на 90 місць та споруди зони «Театр природи», з західної сторони розташовані споруди та будівля хижаків в зоні «Африканське сафарі». 

Площа ділянки океанаріуму — 0,578 га. Загальна площа самої будівлі — 5483 квадратний метрів, в числі яких 424 «квадрати» це акваріуми та басейни. 

 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання