DOZORRO-NEWS

У Харкові провели семінар на тему змін закупівельного законодавства

21.02.2020 11:18

У Харкові за ініціативи міської ради пройшов семінар спрямований на ознайомлення учасників зі змінами закупівельного законодавства. У заході взяли участь близько 260 осіб. З доповідями виступили генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний та представники електронного майданчика «E-tender», інформує офіційний сайт міськради. 

Як повідомив Василь Задворний, зміни до законодавства розробляли з 2017 року. Наразі можна виділити чотири блоки змін. Буде зменшено поріг закупівель, введено додаткові можливості для постачальників, які зможуть підвантажувати свої документи у разі, якщо припустилися технічних помилок. Також у замовників з’явиться можливість боротися з демпінговими цінами.

«Інший великий блок – це блок справедливості. Наше завдання – зробити оскарження в Антимонопольному комітеті з одного боку доступним для всіх, а з іншого - суттєво зменшити так званий тендерний «тролінг», коли люди просто платять по 5 тис. грн на 50-мільйонному тендері і затримують закупівлю, отримуючи важіль впливу на замовника. Крім того, є блок гармонізації з європейським законодавством - це наші обов’язки відповідно до Асоціації з ЄС, і блок, пов’язаний з цифровізацією, – збільшенням цифрових полів. Ці зміни можна назвати  другою закупівельною революцією, тому що кількість змін дуже велика», - повідомив Задворний.

Як зазначив генеральний директор ДП «Прозорро», в Україні проводиться близько 1 мільйона закупівель щорічно і близько 4 тисяч закупівель – щодня. Мільйон закупівель оголошують приблизно 33-35 тисяч замовників – школи, дитсадки, об’єднані територіальні громади, органи місцевого самоврядування, центральної влади. У публічних закупівлях беруть участь вже близько 230-250 тисяч постачальників.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання