DOZORRO-NEWS

У Києві стартував найбільший світовий форум із публічних закупівель

24.05.2017 14:58

Станом на сьогодні кількість тендерів у системі ProZorro перевищила 815 тисяч. Очікувана вартість усіх тендерів складає 588,64 млрд грн. Кількість учасників торгів збільшилась до 102 тис. Середня кількість пропозицій на одні торги – 2,43, загальна сума економії – більше 17,5 млрд грн. Тож не дивно, дивлячись на ці фантастичні показники, що цьогоріч найбільший світовий Форум із закупівель, професійної етики, управління та відкритості (PRIMO Forum) приймає Київ.

Старт Форуму, учасниками якого стали представники 25 країн світу, було дано вчора, про що повідомляє офіційний сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Відкривали знакову для нашої країни подію Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а також Директор Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

“Корупція в світі оцінюється в 2% світового ВВП. Для досягнення прогресу у будь-якій сфері, необхідно подолати корупцію. Вона і надалі лишається одним з ключових занепокоєнь українського народу, що пройшов через революцію для того, щоб змінити ситуацію. Державні закупівлі в свою чергу - це бочка з медом для корупціонерів. Саме тому Світовий банк працює над побудовою сильних антикорупційних державних систем. Однією з таких і є система державних закупівель ProZorro, імплементацію і використання якої Світовий Банк підтримує”, - зазначив у своєму вступному слові Сату Кахконен.

Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України та Олександр Стародубцев, директор департаменту державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, провели презентацію про успіх України у реформуванні системи державних закупівель та результати запровадження електронної системи ProZorro.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання