DOZORRO-NEWS

У Маріуполі ініціюють "протекціонізм" та скасування обов'язкових "допорогів"

30.03.2017 14:15

У Маріуполі пов'язаний з місцевою владою Фонд розвитку Маріуполя почав інформаційну кампанію за так званий "протекціонізм" для місцевого бізнесу. Як повідомляє видання Приазовський робітник, зібрані Фондом представники місцевого бізнесу нарікають на те, що не можуть перемогти в тендерах, які проходять у Маріуполі. Подолати цю проблему, на думку таких бізнесменів, можна якщо скасувати обов'язкові конкуретні допороги (зараз у Маріуполі поріг складає - 3000 грн.), а також запровадивши систему, за якою місцевим фірмам тендерні комітети будуть нараховувати додаткові бали. З такими ініціативами Фонд розвитку Маріуполя планує звернутися до місцевої влади. 

Натомість, директор департементу економіки та структурних реформ міської ради Юрій Кампов вважає, що причина програшу маріупольського бізнесу у його незацікавленості в участі в закупівлях: 

Ми проаналізували, чому було таке незначне освоєння бюджету з боку маріупольського бізнесу. І прийшли до восновку: тому що місцевому бізнесу було нецікаво брати участь в тендерах. У нас є, наприклад, компанії, які можуть виконувати капітальний ремонт доріг?.. Всі ми розуміємо, що ProZorro дає, як збільшення можливостей для бізнесу брати участь в тендерах, які проводяться не тільки в Маріуполі, а і в інших містах, так і обмеження, оскільки доводиться конкурувати на рівних з усіма.


© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання