DOZORRO-NEWS

Учасники з аналогічними дефектами другу на тендерній документації позмагались за підряд на харчування пацієнтів ужгородського пологового

14.10.2021 10:53

Ужгородський міський пологовий будинок уклав договір із ТОВ «Ксемар» на послуги з організації 4-разового харчування пацієнтів до кінця 2021 року за 1,52 мільйона гривень. Участь у торгах, окрім переможця, взяв лише місцевий підприємець Денис  Лагодін, який запропонував ціну на 15 тисяч гривень більшу. При цьому обидва учасника завантажили документи з однаковими дефектами друку чи сканування та однаковими графічними особливостями, що може свідчити про використання конкурентами спільної техніки та ймовірну змову на торгах, інформує видання «Наші гроші.Львів»

Прикметно, що переможець торгів ТОВ «Ксемар» не надало всіх потрібних документів, а відтак, як переконана експертка «Центру громадського моніторингу та досліджень» Оксана Дзявроник, тендерний комітет пологового будинку мав відхилити пропозицію фірми.

«Фірма надала довідку про відсутність потреби автомобіля з холодильником для доставки готової продукції. Але там стоїть вимога не тільки для доставки, але й приготування/зберігання/транспортування продуктів харчування. Тобто транспорт мав бути, навіть якщо він не обладнаний», – розповіла Дзявроник.

До того ж, у довідці про освіту «Ксемар» не вказала рівень освіти працівників та загальний стаж роботи і не надала медичної книжки на одну зі своїх працівниць. А все це вимагав тендерний комітет.

ТОВ «Ксемар» зареєстровано у 2018 року  в Ужгороді Лесею Кочергою та Ольгою Лісовою. Остання також є директоркою фірми. З часу заснування фірма отримала державних замовлень на 6,6 млн грн, з яких найбільша частка послуги з харчування для міського пологового будинку в Ужгороді.

Денис Лагодін зареєстрований приватним підприємцем з 2007 року і його основний вид діяльності «рекламні агентства». 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання