DOZORRO-NEWS

«Укрзалізниця» презентувала стратегію закупівель компанії на період 2019-2021 років

19.09.2019 09:08

«Укрзалізниця» розробила та презентувала в Мінінфраструктури стратегію реформи системи своїх закупівель на найближчі роки. Компанія пропонує реалізувати її шляхом внесення змін до законодавства та, відповідно, роботи системи ProZorro. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на офіційний сайт «Укрзалізниці».

«Разом із закупівлями має бути вдосконалена й робота системи Prozorro, закон про публічні закупівлі та антимонопольне законодавство, з тим щоб усунути умови для зловживань з боку недобросовісних постачальників», — повідомив голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Щороку УЗ оголошує тендерів на загальну суму 30 мільярдів гривень. Таких тендерів проводять до 20 тисяч. При цьому успішними є лише половина закупівель. Часто тендери компанії блокують самі постачальники. Так, наприклад, сталося з закупівлями пального влітку 2019 року.

При цьому директор із закупівель АТ «Укрзалізниця» Сергій Довгаленко переконаний, що сьогодні не всі закупівлі необхідно здійснювати через тендерні процедури. Потрібно активніше залучати такі інструменти, як інсорсинг, аутсорсинг, електронні каталоги, Прозорро маркет, укладення рамкових угод, співпраця з централізованими закупівельними організаціями.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання