DOZORRO-NEWS

«Укрзалізниця» з суттєвою переплатою придбала кондиціонери для пасажирських вагонів

21.01.2020 11:40

Філія "Укрзалізниці" "Центр забезпечення виробництва" за результатами тендерів замовила у "Завод Екватор" кондиціонери для пасажирських вагонів на суму 28,43 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на ProZorro.

До кінця 2020 року виробник поставить 19 комплектів дахової системи кондиціювання повітря з індивідуальним регулюванням температури у кожному купе. Вартість комплекту для одного вагону склала 1,5 млн грн. Йдеться про кондиціонери АВК-25, виготовлені за кресленням КЮЛИ.632381.051ГЧ. Вони мають продуктивність охолодження 30 кВт і обігріву в режимі теплового насосу 20 кВт.

Найдорожчим і найпотужнішим серед тих кондиціонерів, ціни яких є в інтернет-магазинах, є канальний інверторний Mitsubishi Heavy FDU250VS за 323 тис грн. Він має продуктивність охолодження 25 кВт і обігріву 28 кВт, тобто на рівні вагонного охолоджувача. 

Видання зауважує, ціна кондиціонера в магазині у п’ять разів менша від ціни для "Укрзалізниці".

Виробник "Завод "Екватор" належить голові наглядової ради Сергію Кантору – депутату Миколаївської міськради від партії "Наш край", а директором заводу є Юрій Неделько.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання