DOZORRO-NEWS

«Укрзалізниця» за переговорною процедурою закупилась залізничним обладнанням

20.01.2020 14:35

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» підписала 9 угод з АТ «Дніпропетровський стрілочний завод» («ДнСЗ») про закупівлю залізничного обладнання на суму 686,84 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro, інформує видання «Наші гроші».

Протягом 2020 року завод-виробник має поставити різні рамні рейки, хрестовини та контррейки на 503,34 млн грн., а також різні стрілочні переводи на 183,50 млн грн. Закупівлі провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги вже двічі відміняли через нестачу учасників. «ДнСЗ» є єдиним виробником такої продукції на неокупованій Росією території України.

За інформацією видання «ДнСЗ» належить кіпрській «Джонен Кепітал Лімітед» («Jonen Capital Limited», 20%), Загіду, Руслану та Ельвірі Красновим (20%), Сергію та Ірині Тараненкам (19%), Вікторії Корбан (18%), Світлані Єлисеєвій (7%), Валерію Крячку (7%). Вікторія Корбан з Ізраїлю – це сестра Геннадія Корбана, екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Голова правління «ДнСЗ» Сергій Тараненко був депутатським помічником Ярослава Дубневича («Блок Петра Порошенка»). Зараз Дубневич і Тараненко звинувачуються НАБУ та САП у корупції по тій закупівлі. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання