DOZORRO-NEWS

Укрзалізниця замовила 22 тисяч тон рейок за понад півмільярда гривень

05.12.2019 10:51

Філія «Центр забезпечення виробництва» визначила переможця в тендері на постачання 22 тисяч тон рейок Р-65. Ним, з пропозицією 583,06 мільйонів гривень стало ТОВ «Метінвест-СМЦ» з металургійного холдингу Ріната Ахметова, інформує «Zалізниця без корупції».

Як повідомляло видання раніше, єдиним українським виробником, який постачає рейки Р-65 на Укрзалізницю є ПАТ «МК «Азовсталь» з того ж холдингу «Метінвест». Формальним конкурентом «Метінвест-СМЦ» стала скандальновідома фірма-прокладка ТОВ «Сота Україна», яка використовувала фіктивну адресу реєстрації і фіктивних власників.

ТОВ «Сота Україна» створена всередині 2017 року і вже виграла понад мільярд грн. на тендерах Укрзалізниці на постачання металопрокату, в основному виробництва меткомбінатів з групи Ріната Ахметова.

Майже всі ці тендери містять ознаки неконкурентної поведінки учасників і можливого завищення ціни. В рейковому тендері ТОВ «Сота Україна» також вказала, що пропонує рейки, виробництва «Азовсталі».

Як писало раніше ZБК, вартість рейок Р-65, які зазвичай закуповує Укрзалізниця, є близькою до ціни «європейських рейок» UIC-60 та їх аналогів, які мають на 50% довший ресурс, ніж «радянські» рейки Р-65.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання