DOZORRO-NEWS

В «Прозорро» назвали кращі закупівлі червня

20.07.2021 09:13

Вже традиційно підбиваючи підсумки місяця в ДП «Прозорро» назвали п’ятірку найбільш економних та ефективних закупівель, що були проведені держзамовниками в системі Prozorro. Переможців визначали за низкою критеріїв: велика кількість учасників на торгах, їхня запекла конкуренція на аукціоні та висока економія коштів платників податків.

У червневому хіт-параді від Prozorro перемогли:

  • Центр первинної медико-санітарної допомоги Тячівської районної ради, який купував принтери через запит ціни пропозиції. Замовник оголосив, що готовий купити сім принтерів за 64 тисячі гривень. Свої пропозиції подали аж 8 учасників. І система автоматично обрала з них найдешевшу – 4264 гривні за принтер. Таким чином вдалось зекономити 56% від очікуваної вартості замовлення. 
  • Требухівська ЗОШ у Київській області оголосила спрощену закупівлю на 90 учнівських комплектів з одномісних парт та стільців. Технічний опис був дуже ретельний: важливі розміри кожної деталі, її вага й навіть колір комплектів. Усього готові були витратити 150 тисяч гривень. Свої пропозиції подали аж 14 учасників, які у підсумку скинули ціну до 1067 гривень за штуку. Такі самі продаються в роздріб в інтернеті за 1800 грн.
  • Рамкова угода — справжній порятунок, якщо треба закупити багато, але для різних місць і в різний час. Обираєте надійних постачальників на відборах, а договір заключаєте тоді, коли виникає потреба.Так, Укрпошта підписала договір на закупівлю понад двох тисяч персональних комп’ютерів за рамковою угодою. Саму угоду підписали ще в січні, тоді відібрали 8 потенційних постачальників. Тепер же 5 із них конкурували в аукціоні з очікуваною вартістю майже 34 мільйони гривень. Перемогло ж ТОВ «Алтаюр», яке погодилось поставити техніку за 28,7 мільйонів гривень. 
  • Електроенергія — складна закупівля. На цю закупівлю ЦЗО в інтересах Державної митної служби прийшло аж 12 учасників. Очікувана вартість — 3 мільйони гривень. Економія у договорі відносно невелика — приблизно 100 тисяч. Але це можна пояснити професійним розрахунком очікуваної вартості.
  • Ще одна перемога ЦЗО. «Медичні закупівлі» оголосили тендер на знеболюючі препарати для важкохворих. Такі препарати купують централізовано. На торги очікуваною вартістю майже 19 мільйонів гривень прийшло лише дві фірми. Але торгувалися за таке велике замовлення вони дуже запекло і у підсумку знизили ціну до 14-ти мільйонів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання