DOZORRO-NEWS

В ProZorro запрацював електронний кабінет Централізованої закупівельної організації

28.01.2020 11:47

З 24 січня в  ProZorro запрацював електронний кабінет Централізованої закупівельної організації (ЦЗО) – установи, яка здійснює закупівлі товарів та послуг широкого вжитку від імені багатьох держустанов. Як повідомляє прес-служба ДП «Прозорро», це має заощадити час та витрати таких установ на самостійну організацію та проведення тендеру.

Відтепер через ProZorro можна направити заявку про передачу на ЦЗО закупівель певного товару чи послуги. Для цього при створенні плану їм потрібно в полі “Назва закупівельника” обрати зі списку відповідну ЦЗО.

Вcі заявки від різних держзамовників потрапляють в кабінет ЦЗО. Заявки аналізуються на достатність інформації, відповідність профілю ЦЗО, можливість агрегації закупівель. ЦЗО приймає остаточне рішення про готовність провести тендер, повідомляє це через свій кабінет замовнику для укладання договору. 

ЦЗО перебирає на себе весь процес проведення тендеру. Для цього організовує консультації з ринком, готує тендерну документацію, запрошує бізнес на торги, відповідає через систему на їх питання та вимоги.

Держпідприємство наголошує, Центральна закупівельна організація проводить лише конкурентні процедури та несе юридичну відповідальність за передану закупівлю – можливі оскарження, перевірки аудиторів стають питаннями ЦЗО. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання