DOZORRO-NEWS

В «Укроборонпромі» планують перевести нетаємні закупівлі на ProZorro

14.11.2019 09:47

До кінця року «нетаємні» закупівлі Державного концерну «Укроборонпром» може бути переведено із "закритого майданчика", де можуть вільно реєструватися постачальники, на відкритішу систему ProZorro. Про це в інтерв'ю Bihus.info розповіла керівниця департаменту закупівель концерну Надія Бігун.

Чиновниця пояснила, що підприємства концерну не потрапляють під дію закону "Про публічні закупівлі", тому не використовували раніше системи ProZorro. Внутрішньою політикою концерну ще із 2014 року їх зобов'язали використовувати для нетаємних закупівель закритий майданчик. Побачити торги на ньому може будь-який зареєстрований користувач. Однак історія торгів недоступна широкому колу людей.

Бігун заявила, що хоче змінити внутрішню політику концерну так, щоб зобов'язати підприємства концерну добровільно використовувати систему закупівель ProZorro. На її думку, це розширить коло постачальників, створить велику конкуренцію і дасть можливість громадськості слідкувати за якістю тендерів. 

Водночас на ProZorro, як і зараз на закритий майданчик, не потраплять таємні закупівлі, які здійснюють у межах державного оборонного замовлення. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання