DOZORRO-NEWS

Відхиливши вигідніші пропозиції Київська ОДА віддасть понад 57 мільйонів за ремонт дороги Копилів-Ясногородка

05.08.2020 10:22

Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації підписав договір з ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура» на капітальний ремонт дороги місцевого значення Копилів-Ясногородка. За результатами відкритих торгів вартість контракту склала 57,55 мільйонів гривень, повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на ProZorro. 

При цьому Замовник відхилив пропозиції трьох компаній, що пропонували нижчу ціну – ТОВ «Будівельна компанія-ВР», ПП «Автомагістраль» та білоруську ОАО «ДСТ № 4 г.Брест». «Будівельна компанія- ВР» у своїй пропозиції не вказала досвід роботи працівників, а «ДСТ № 4 г.Брест» надала переклади виписок з протоколу засідань наглядової ради Товариства (з російської на українську), видані раніше дати оприлюднення оголошення про проведення даної закупівлі, що є невідповідністю умов тендерної документації.

Натомість, за оцінкою експертів «Ліги антитрасту», пропозицію ПП «Автомагістраль» Замовник відхилив неправомірно. Згідно з умовами тендерної документації, треба було підтвердити наявність правовідносин учасника з працівниками, зазначеними у довідці. ПП «Автомагістраль» у своїй пропозиції надала і довідку, і накази про призначення працівників, і їхні трудові книжки. Однак, за словами Замовника, інформація в наказі не співпадає з інформацією у трудових книжках, що є помилковим твердженням.

ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура» зареєстрована у 2018 році у Києві. Засновниками компанії є президент «Першої київської асоціації скрапленого газу» Олександр Приступов та Валерій Сировацький. Сировацький є партнером Галини Рувіної – дружини директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції Олександра Рувіна по ТОВ «Інтернешнл Кур’єр Сервіс». 

Сам Сировацький у судових матеріалах по справі про замах на життя Олександра Рувіна вказується як близький знайомий. Саме під автомобіль Сировацького у серпні 2015 року підкладався вибуховий пристрій.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання