DOZORRO-NEWS

Відловом безпритульних тварин та регулюванням їхньої чисельності у Тернополі займатиметься фірма, що спеціалізується на дорожніх ремонтах

12.05.2021 10:06

За результатами відкритих торгів управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради замовило послуги із регулювання чисельності, утримання центру стерилізації та притулку для тимчасового утримання безпритульних тварин. Вартість контракту підписаного з ТОВ «Міжнародні інженерні системи» склала 1,18 мільйона гривень, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Спочатку сума угоди становила 1,5 млн грн, однак після підписання обсяги закупівлі зменшили.

Згідно із договірною ціною, послуги автомобіля для відлову безпритульних тварин коштуватиме майже 145 грн/год, а послуги ловця і стрільця – ще по 88 та 79 грн/год відповідно. Прибирання побутових приміщень та вольєрів обійдеться в 71 грн/год.

Крім того, чіпування тварини обійдеться в 321 грн, ветеринарні роботи із препаратами – майже 692 грн на одну тварину. А триразове харчування однієї тварини включно з вартістю продуктів і їхнього приготування, – в понад 221 грн на день при тому, що вартість продуктів харчування в розрахунку складе всього лише 42,53 грн.

Участь в закупівлі взяло участь троє учасників, причому найдешевша пропозиція надійшла від підприємиці Тетяни Мацюпи – 871 тисяч гривень. Однак ще один учасник закупівлі, ТОВ «Дичків хелп», звернувся до АМКУ зі скаргою, що пропозицію Мацюпи треба було відхилити. Враховуючи суму пропозиції, вона повинна була б надати обгрунтування аномально низької ціни, однак не зробила цього. 6 квітня АМКУ зобов’язав скасувати рішення про визначення її переможцем. 

ТОВ «Міжнародні інженерні системи» раніше отримували замовлення від бюджетників лише на експлуатаційне утримання доріг в Тернопільській області, облаштування зон пішохідних переходів, реконструкцію електричних мереж тощо. Це перший їхній підряд на роботу із безпритульними тваринами. Як виявилось, замовник взагалі не вимагав від учасників підтвердити наявність досвіду. Компанія зареєстрована майже чотири роки тому в Тернополі, а її власником є Сергій Дзюбін.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання