DOZORRO-NEWS

Відміну зменшення рівня використання допорогів у Слов'янську оспорюють місцеві активісти

27.06.2017 15:52

Рух "Сильні громади" звернулося до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, з метою визнати рішення Слов'янського виконкому від 21 червня № 444 "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Славняского міської ради від 22.07.2016 № 469" Про організацію електронних закупівель товарів, робіт і послуг" незаконним. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

На думку команди руху "Сильні громади", це резонансне для платників податків і громадськості рішення було прийнято виконкомом Слов'янська не тільки без своєчасної публікації проекту рішення за 20 днів як того вимагає закон, а й без консультацій з громадськістю та бізнесом, а ініціаторами скасування допорогових закупівель в Prozorro виступили самі ж розпорядники бюджетних коштів, для контролю за закупівлями яких і вводились зменшені пороги використання ProZorro.

"Це рішення суперечить інтересам платників податків, адже позитивний ефект від економії бюджетних коштів нівелюється, оскільки 90% закупівель становили якраз допорогові закупівлі, які відтепер здійснюватимуться на розсуд розпорядників бюджетних коштів. Це означає, що такі допорогові закупівлі, як косметичні ремонти будівель та поточні (ямкові) ремонти доріг можуть опинитися в тіні, адже будуть відбуватися без використання «Prozorro». Це значно збільшує корупційні ризики в умовах відсутності контролю з боку платників податків,  а значить є ризик утворення корупційних схем з передачею замовлень на постачання товарів і послуг пов’язаним із замовниками підприємствам", - зазначається у повідомленні.

Окрім того активісти руху "Сильні громади" звернулись до місцевого бізнесу та громадськості з прохання підтримати дану ініціативу та вплинути на посадовців місцевої ради.



© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання