DOZORRO-NEWS

Відмовившись від «не твердого на дотик» мила Укрзалізиця переплатить 275 тисяч гривень на одному тендері

13.05.2017 16:26

За результатами проведеного аукціону Регіональна філія "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" заключила з ТОВ "Крістанол-В" договір на поставку 88400 кг господарського мила. Ціна договору склала 1,52 млн. грн. Про це повідомляє видання «Залізниця без корупції» з посиланням на сторінку закупівлі в системі ProZorro.

Пропозиція ТОВ "Крістанол-В", інформують журналісти, не була найдешевшою. Економічно найвигіднішу ціну запропонувало ТОВ «Український папір» - 1,25 млн. грн. Однак при перевірці пакету документів ТОВ «Український папір» було відмовлено, мотивуючи це тим, що зразок продукції (брусок господарського мила) «не твердий на дотик». Враховуючи, що жодних лабораторних аналізів зразків не проводилися, принаймні інформації про це у документах немає,  твердість визначалась виключно «дотиком» співробітників залізниці.

За подібним формулюванням - «шматки не тверді на дотик», було відхилено пропозицію й наступного учасника ТОВ «Лінея». Додатково тендерний комітет припустив, що наявність відбитку від натиску свідчить про додавання «глинистих матеріалів для часткової заміни жирів».

Переможець торгів ТОВ «Крістанол-В» не є виробником продукції, а, відповідно до наданої документації, закуповує її  у черкаського підприємства «Фаворит 2020». Цікаво, що в довідці про працівників «Крістанол-В» зазначив, що має лише одного працівника – директора.

Це однак не завадило фірмі за 3 роки свого існування виграти тендерів на 11 мільйонів гривень, поставляючи при цьому абчолютно різні товари: флюс зварювальний, тосол, електроліти, сільгоспінструменти та ін.  Усі виграні підприємством тендери оголошували Одеської, Придніпровської та Львівської філій Укрзалізниці.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання