DOZORRO-NEWS

Відзнаки президента України «Національна легенда України» коштували державі по 117 тисяч за одиницю

19.11.2021 09:13

Державне управління справами уклало угоду з Банкнотно-монетним двором Національного банку України про виготовлення державних нагород на 3,3 мільйона гривень. Про це повідомляється у системі Prozorro, інформує видання «Наші гроші». 

Закупівлі провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. Замовили ордени, медалі, відзнаки президента України і нагрудні знаки до почесних звань України. Таким чином  відзнака президента України «Національна легенда України» стала найдорожчою нагородою серед тих що нині закуповує держава. ЇЇ вартість склала по 117 тисяч гривень за одиницю, що на 14% дорожче від комплектів ордена «Золота Зірка» звання Герой України, які управління у квітні замовляло Банкнотно-монетному двору по 103 тисячі.

Відзнаку «Національна легенда України» було засновано указом президента Володимира Зеленського в липні. Вона зроблена із золота з емаллю, а мініатюра – із жовтого металу. У серпні Зеленський нагородив першими сімома такими відзнаками співачку Софію Ротару, футбольного тренера Олега Блохіна, хореографа Мирослава Вантуха, художника  Івана Марчука, поета Юрія Рибчинського, артистку балету, балетмейстерку та хореографиню Олену Потапову, а також композитора Мирослава Скорика (останнього – посмертно).

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання