DOZORRO-NEWS

Військові через чеського дилера замовили українських бронежилетів

31.07.2020 12:27

Військова частина А0515 Міністерства оборони України за переговорною процедурою для потреб оборони замовила компанії «EccentriCITY INVEST s.r.o.» (Чехія) бронежилетів на 13,48 мільйонів гривень. До 11 вересня підрядник має поставити 900 модульних бронежилетів «Корсар М3см-1-4» виробництва ТОВ «Науково виробниче підприємство «Темп-3000» не раніше 2020 року випуску, по 14,98 тисяч гривень за штуку. Про це з посиланням на ProZorro повідомляє видання «Наші гроші».

Замовлені бронежилети складаються із двох – грудної та спинної – жорстких металевих бронепластин четвертого класу захисту, а також термостійкого гнучкого бронепакету першого класу захисту, виготовленого з 27 шарів параарамідної тканини в герметичному чохлі. Гнучкий бронепакет включає захист грудей, спини, паху, шиї та обох боків.

Журналісти зауважують, нещодавно програма «Схеми» повідомила, що в червні 2020 року надані компанією «EccentriCITY INVEST s.r.o.» модульні бронежилети із дослідної партії не витримали балістичні випробування: гнучкий бронепакет не відповідав першому класу захисту. Однак у відповіді Міноборони «Схемам» вказана інша назва – «Scutem GN».

Чеська компанія «EccentriCITY INVEST s.r.o.» Яна Білека є дилером українського виробника «НВП «Темп-3000» Юрія Євтушенка та Романа Балченка, який від початку бойових дій на Донбасі є найбільшим постачальником бронежилетів і касок для силових відомств України. Відтоді цей виробник отримав підрядів на понад 3,42 мільярдів гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання