DOZORRO-NEWS

Яворівська РДА придбала палива на понад мільйон з порушенням закону

30.06.2017 17:12

Відділ освіти Яворівської районної адміністрації за результатами переговорної процедури закупівлі придбав у ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» 47700 літрів палива. Вартість угоди склала 1,158 млн грн, повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень з посиланням на сторінку закупівлі в системі ProZorro.

Перед проведенням переговорної процедури закупівлі замовником було здійснено ще дві процедури відкритих торгів щодо закупівлі пального, кожна з яких була відмінена з наступної причини: подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. У кожній з процедур відкритих торгів участь взяв лише один учасник ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ».

Однак в технічних специфікаціях до тендерних документацій під час проведення відкритих торгів замовником була встановлена вимога до учасників щодо обов’язкової наявності АЗС м. Яворів, м. Новояворівськ, смт. Немирів, смт. Івано-Франкове, смт. Краковець Яворівського району Львівської області. Слід зазначити, що жодна з мереж автозаправних станцій України не має АЗС у всіх вищезазначених населених пунктах. Дана вимога і могла привести до недостатньої кількості учасників у процедурах відкритих торгів.

Цікаво й те, відзначають спеціалісти Центру, що пропозиції ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» також містять інформацію, щодо наявості в учасника АЗС у м. Яворів, м. Новояворівськ, смт. Немирів, смт. Краковець, однак не містять жодної інформації щодо АЗС у смт. Івано-Франкове.

Виходячи з цього замовник не мав підстав щодо визначення ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» як учасника, який відповідає вимогам замовника, а договір за результатом переговорної процедури закупівлі було укладено неправомірно.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання