DOZORRO-NEWS

З початку 2018 року КМДА здійснили успішних закупівель на більш ніж 16 мільярдів гривень

12.12.2018 11:42

За 11 місяців 2018 року структурні підрозділи КМДА та комунальні підприємства, установи і організації здійснили успішних закупівель на більш ніж 16 мільярдів гривень. Це приблизно 3,5% всіх завершених закупівель в Україні. При цьому економія бюджетних коштів склала 4%. Дану статистичну інформацію повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час конференції з теми: «Публічні закупівлі в системі Київської міської влади».

«Найбільший відсоток економії у апарату КМДА та Департаменту економіки і інвестицій. Проте казати, що високий відсоток економії добре, а низький – погано, неправильно. Низький відсоток може казати про зважене фінансове планування і якісний моніторинг цін для закупівлі», – розповів Микола Поворозник.

При цьому чиновник зазначив, що невдалі закупівлі відбуваються через скасування закупівлі замовником, відсутність учасників або оскарження у рамках роботи Антимонопольного комітету.

«Наше завдання – постійно працювати над удосконаленням системи публічних закупівель. При цьому потрібно розуміти, що ймовірність проведення вдалої закупівлі залежить не тільки від замовника, а й від учасника, обставин та предмету закупівлі. Часто сукупність цих факторів стають причиною як повторно відкритих, так і невдалих закупівель», – підсумував Поворозник.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання