DOZORRO-NEWS

З ProZorro пропонують вивести закупівлі безпекового обладнання для «Енергоатому»

23.10.2020 08:57

3 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 4216, яким народний депутат Сергій Нагорняк пропонує вивести із-під дії Закону «Про публічні закупівлі» закупівлі системи (елементи) безпеки атомних енергоблоків. Про це з посиланням на «Лігу антитрасту» повідомляє видання «Наші гроші».

Згідно із пояснювальною запискою, за процедурою, що передбачена Законом «Про публічні закупівлі», у більшості випадків нібито неможливо вчасно здійснити закупівлю систем (елементів) безпеки атомних енергоблоків. Отже необхідність проводити закупівлі в «ProZorro» породжує пряму загрозу безпеці атомних електростанцій.

В пояснювальній записці також йдеться про те, що з-під дії Закону на сьогодні уже виведені окремі складові, такі як паливно-енергетичні ресурси для виробництва електричної, теплової енергії (у тому числі, ядерне паливо (опромінене чи неопромінене, зокрема поглинаючі стрижні систем керування та захисту), ядерні матеріали, проведення геологічного вивчення родовищ корисних копалин. І той факт, що елементи безпеки атомних енергоблоків не містяться у цьому переліку, депутат вважає логічною помилкою, яку необхідно виправити.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання