DOZORRO-NEWS

За перше півріччя аудитори Чернігівщини промоніторили дві сотні закупівель

03.08.2020 12:38

За перші шість місяців 2020 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області провели моніторинг 200 та перевірку 2 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю понад 603 мільйони гривень. Про це з посиланням на статистичну інформацію ДАСУ повідомляє «Урядовий портал».

У 92% випадків виявлено порушення законодавства у сфері публічних закупівель при проведенні замовниками процедур закупівель загальною вартістю майже 526,7 мільйонів. За результатами моніторингу перевірок попереджено укладання договорів та здійснення витрат коштів за процедурами закупівель, проведеними з порушенням законодавства, на суму 97,3 мільйони гривень, з яких відмінено 68 закупівель на суму 66,9 мільйонів гривень та попереджено фінансових порушень на загальну суму майже 30,4 мільйонів гривень шляхом розірвання 60 договорів.

Серед найпоширеніших порушень – порушення в частині складання форм документів, невідхилення замовником тендерної пропозиції учасника, яка не відповідала умовам тендерної документації, порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі, порушення строків укладання договорів за результатами закупівель.

Окрім того за результатами проведених моніторингів складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення, а 1 особу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення на суму 11,9 тисяч гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання