DOZORRO-NEWS

За «розпил» двох будівельних тендерів АМКУ оштрафувало компанії на 6,5 мільйонів гривень

16.10.2020 12:42

Антимонопольний комітет визнав порушенням Закону «Про Захист економічної конкуренції» узгоджені дії компаній під час проведення торгів із закупівлі робіт на реконструкцію Тернопільського обласного будинку дитини та блоку Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні. Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті АМКУ.

Провівши відповідне розслідування АМКУ встановило, що ТОВ «Проф Буд» та ПМП «Софіт» узгодили свою поведінку під час торгів з метою усунення конкуренції. На це вказує пов’язаність компаній через засновників, керівників та інших працівників, фінансування однією з компаній участі в торгах іншої, наявність однакових технічних дефектів і помилок у тендерних документах та інше.

Зібрана сукупність доказів доводить антиконкурентні узгоджені дії компаній «Софіт» та «Проф Буд», що є грубим порушенням конкурентного законодавства.

У підсумку на компанії накладено штрафи на загальну суму 6,5 мільйонів гривень. Крім того  порушники не зможуть брати участь в процедурах публічних закупівель впродовж 3-х наступних років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання