DOZORRO-NEWS

За змову на дорожніх торгах Львівщини фірми отримали від АМКУ штраф і трирічний бан на участь у відкритих торгах

26.06.2020 11:41

Західне міжобласне тервідділення Антимонопольного комітету України оприлюднило рішення, яким оштрафувало мале приватне підприємство «Нара» і ТОВ «ШРБУ-88» за змову на чотирьох тендерах з ремонту доріг у Львівській області. Сумарно вони мають сплатити 544 тисяч гривень штрафу, та отримають трирічну заборону на участь у відкритих торгах. 

Ознаки змови виявили експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» ще у липні 2019 року. Зокрема стало відомо, що учасники подали на торги однакові довідки, завантажені в однаковому порядку. Крім того, у документах обидві компанії зазначили одного і того ж працівника – Петра Демчука. Також фірма «ШРБУ №88» та «Нара» надають одна одній в оренду будівельну техніку.

Засновником компанії «Нара» є Самвел Аветісян, який зараз є і директором фірми. Однак у 2019 році керівником фірми був Руберт Грігорян. Останній одружений з колишньою власницею «ШРБУ №88» – Нарою Аветісян. Зараз «ШРБУ №88» переписали на Гагіка Казаряна.

Антимонопольний комітет підтвердив усі вищезгадані докази пов’язаності, а також знайшов ще кількох спільних працівників: Самвела Аветісяна та Наталію Ковальчук. Також обидві фірми обслуговувались у одному відділенні банку та нотаріуса.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання