DOZORRO-NEWS

"Забанені" АМКУ кропивницькі фірми за шість місяців заробили в ProZorro понад 4 мільйони гривень

10.01.2019 12:09

Два кропивницькі підприємства, яких у червні 2018 року було визнано винними у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, продовжують заробляти на бюджетних замовленнях. За пів року ТОВ «Термо-С» та ТОВ «Теплогазбуд-К» встигли заробити на двох 4,31 мільйонів гривень, повідомляє «Без купюр».

Свого часу Адміністративною колегією Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України було доведено змову фірм під час проведення закупівлі реконструкції будівлі дитячої консультації Бобринецької ЦРЛ під відомче житло.Тоді на кожну з ТОВок було накладено штраф у розмірі 68 тисяч гривень. Крім того, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», підприємства на найближчі три роки втратили можливість брати участь у публічних закупівлях.

Тим не менш дана заборона стосується лише понадпорогових сум, чим і скористались підприємства отримавши за останні 6 місяців чимало безконкурентних замовлень. Так ТОВ «Термо-С» кропивничанина Олексія Берестенка за цей час підписало 7 договорів на суму 3,02 мільйони гривень. А от здобутки партнера по змові, ТОВ «Теплогазбуд-К» Юрія Іващенко, виглядають значно скромніше – лише два замовлення на суму 1,29 мільйонів.

Станом на початок 2019 року вище вказані фірми залишаються єдиними представниками Кіровоградської області які «відбувають покарання» накладене АМКУ.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання