DOZORRO-NEWS

Забаненій за змову фірмі екс-депутата Хмельницької міськради злили дороговартісний ремонт місцевого ліцею

05.12.2018 11:37

Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі наук замовив приватній фірмі «Діта» реконструкцію даху будівлі з утепленням зовнішніх стін (коригування) загальною вартістю 5 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Незалежний громадський портал» з посиланням на сторінку закупівлі в системі ProZorro.

Торги були проведені за переговорною процедурою, оскільки у 2017 році саме «Діта» стала переможцем основного тендеру на реконструкцію примішення ліцею. Однак 13 листопада 2018 році проектна організація «Проект-Менас» виявила ряд додаткових робіт, які не були передбачені початковою проектно-кошторисною документацією, але виконання яких є вкрай необхідним для забезпечення повного циклу робіт. Всі визначені додаткові роботи, які пройшли державну експертизу, технічно та економічно пов’язані з первинним договором і є обов‘язковими для виконання, оскільки технологія будівництва потребує одночасного виконання деяких робіт, передбачених початковим проектом та додатковими.

Виходячи з цих міркувань, тендерний комітет ухвалив рішення віддати підряд фірмі «Діта». Кінцевий термін виконання додаткових робіт – 31 грудня 2019 року.

ПФ «Діта» належить екс-депутату Хмельницької міськради Михайлу Кіперману. Заснована фірма у 1995 році, на сьогодні керівником значиться Артем Мацьков.

Видання зауважує у квітні 2018 року адмінколегія Хмельницького обласного тервідділення АМКУ оштрафувала фірму «Діта» за тендерну змову, а також заборонила брати участь в державних закупівлях на три роки. Наразі ця компанія внесена до так званого «чорного списку» антимонопольного комітету.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання