DOZORRO-NEWS

Закарпатські медики свідомо уникаються відкритих торгів

16.05.2019 14:38

Обласне клінічне територіальне медичне об’єднання «Фтизіатрія» Закарпаття протягом минулого року свідомо уникало проведення відкритих торгів. Про це повідомляють аналітики БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», інформує «Карпатський об’єктив»

Дослідження показало, що «Фтизіатрія» укладала прямі договори на 28 предметів закупівлі без проведення відкритих торгів. При цьому загальна вартість замовленого товару складала суттєво більше 200 тис. грн, тобто за законом мали б відбуватись конкурентні торги.

«Згідно зі статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування визначених законодавством процедур закупівель тягнуть за собою накладення штрафу від семисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – пояснив аналітик Олександр Юзвак.

За результатами проведеного дослідження організація направила лист до Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та медичного об’єднання «Фтизіатрія» з вимогою перевірити закупівлі на предмет законності.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання