DOZORRO-NEWS

Закупівлі НБУ залишаються в Prozorro

19.10.2021 18:00

Закупівлі НБУ залишаються в Prozorro

Депутати внесли поправки до законопроєкту 5852 про закупівлі НБУ юридичних послуг для захисту його інтересів за кордоном і ухвалили його в другому читанні. 

Тепер Нацбанк лише звітуватиме про закупівлі таких послуг на Prozorro. Він буде оприлюднювати інформацію про те, у кого, коли і за скільки купує такі послуги. Сам договір публікувати не будуть. Також обов’язково треба буде прозвітувати про виконання договору.

Спершу депутати хотіли зовсім вивести закупівлі подібних юридичних послуг з-під дії Закону. Утім, такі зміни призвели б до корупційних ризиків. Тож було увалено компромісне рішення — НБУ має визначити порядок закупівель таких послуг, і звітувати про них на Prozorro.  

У такий спосіб ми можемо і забезпечити максимальну незалежність Нацбанку, і залишити його закупівлі видимими. Громадськість повинна мати можливість знати про такі придбання, адже це все — витрати коштів платників податків.

Крім того, до вказаного законопроєкту внесли пункт, який зобов’язує замовників у звіті про виконання договору про закупівлю товарів вказувати інформацію про країну походження товару щодо кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання