DOZORRO-NEWS

Запорізькі полісмени придбали два десятка автомобілів у колишнього бізнес-партнера Міністра юстиції

28.07.2017 21:09

За результатами проведеного тендеру Головне Управління Національної поліції в Запорізькій області 26 липня уклало дві угоди з ТОВ “Ніко прайм мегаполіс” на поставку автомобілів загальною вартістю 8,02 млн. грн. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на сторінку закупівлі в системі  “ProZorro”.

Відповідно до умови догову, фірма поставить 11 дизельних автомобілів Renault Dokker Expression вартістю 439 тис. грн кожен, чотири Renault Dokker Expression по 444 тис. грн за одиницю і чотири дизельні Renault Logan Authentique по 349 тис. грн кожен автомобіль. Всі авто додатково обладнають сигнальною системою та проблисковими маячками, обклеять плівкою згідно діючим нормативам. Вартість всіх автомобілів на кілька тисяч дорожче за відповідні автомобілі без додаткового обладнання в роздріб на ринку.

В обох лотах дешевшу на кілька тисяч пропозицію ТОВ “Радіал-Україна” відхилили, оскільки фірма не є офіційним дилером Renault. Відтак, автомобілі будуть закуповуватися фірмою у офіційного дилера та потім продаватися поліції. В цьому випадку перед відчуженням автомобілів “Радіал-Україна” повинно їх зареєструвати та поставити на облік відповідно до законодавства. Тому після реєстрації автомобілів та перепродажу автомобілі позбуваються якості нових і становляться вживаними автомобілями, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Журнадісти повідомляють – переможець торгів “Ніко прайм мегаполіс” належить ТОВ “Компанія з управління активами “Ковін Капітал” та ТОВ “Ніко Авто Холдінг (Україна)”, бенефіціаром вказано Івана Ніколайчука з Великобританії.

“Ковін Капітал” зареєстрована на Світлану Сосновську та киянина Володимира Гнатишина. Останній на початку 2000-років разом з нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком був співзасновником ТОВ “Юридична консалтингова група “Justicia Service”. Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції “Народний фронт” в Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина – Валентин, на початку 90-х був бізнес-партнером лідера “Народного фронту” Арсенія Яценюка.

“Ніко Авто Холдінг (Україна)” належить кіпрській “Ніко холдінг енд інвестмент лімітед”, бенефіціар - Іван Ніколайчук.

При цьому група “Ніко” регулярно отримує підряди на поставку автомобілів в структурі МВС.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання