DOZORRO-NEWS

Завдяки використанню ProZorro “Медзакупівлі України” зекономили вже понад мільярд гривень

23.10.2020 09:33

Державне підприємство “Медзакупівлі України” завдяки використанню системи ProZorro досягнуло економії у понад 1 мільярд гривень на закупівлях ліків та медичних виробів. Замовником було проведено 158 торгів очікуваною вартістю 2,9 мільярдів гривень. При цьому загальна сума підписаних договорів склала 1,8 мільярдів, повідомляє офіційний сайт ДП «Прозорро».

“1 млрд грн — це передусім зекономлені кошти українських платників податків. Саме конкурентна ринкова боротьба на аукціонах дає змогу забезпечувати суттєву економію коштів. І наші аукціони продемонстрували великий інтерес учасників, зокрема міжнародних та українських фармацевтичних компаній та постачальників. Це стало можливим завдяки фаховій роботі команди ДП та якісній підготовці до тендерів”, — зазначив директор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов. 

Нагадаємо, що цього року Міністерство охорони здоров`я  уповноважило ДП “Медзакупівлі України” проводити централізовані закупівлі ліків за 14 державними програмами, серед яких доросла та дитяча онкологія, розсіяний склероз, серцево-судинні захворювання, АРВ-терапія, скринінг новонароджених тощо. Ці закупівлі вперше відбуваються у системі Prozorro відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання