DOZORRO-NEWS

Жмеринська прокуратура через суд оскаржує результати закупівлі послуг з обслуговування ліфтів

19.04.2019 10:46

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області, за результатами моніторингу ProZorro, виявлені порушення Закону України "Про публічні закупівлі" під час проведення міським комунальним підприємством відкритих торгів на закупівлю послуг з технічного обслуговування ліфтів за бюджетні кошти. Про це повідомляє видання Lada.fm з посиланням на прес-службу прокуратури.

Так прокурорами було встановлено, що до участі у процедурі закупівлі подали пропозиції два підприємства-учасники, які є пов’язаними між собою особами, оскільки одна і та ж юридична особа є їх засновником і володіє більше 25% у статутному капіталі обох підприємств.

За таких обставин, учасники торгів мали можливість узгодити свою поведінку під час проведення процедури закупівлі, що у свою чергу призвело до порушення вимог законодавства щодо прозорості торгів, принципів недискримінації учасників, максимальної ефективності закупівель та економії бюджетних коштів і, як наслідок, до неправомірного їх витрачання.

Наразі місцева прокуратура, з метою захисту інтересів держави, звернулася до господарського суду з позовом про визнання недійсним рішення про визначення переможця відкритих торгів та договору щодо закупівлі за бюджетні кошти на загальну суму майже 700 тис. гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання