DOZORRO-NEWS

АМКУ оштрафував дві кропивницькі фірми за змову на «протипожежних» торгах

10.03.2020 11:22

Антимонопольний комітет оштрафував дві кропивницькі фірми за махінації на тендері міського управління освіти. Про це повідомляє Центр медіарозслідувань «Прозоро» із посиланням на рішення Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Мова йде про ТОВ «АПС-Кіровоград» і ТОВ «Пожежно-технічний захист» які у липні 2019 року взяли участь у тендері управління освіти на встановлення протипожежної сигналізації у кількох навчально-виховних закладах Кропивницького. 

Обидва підприємства зареєстровані за однією й тією ж адресою, мають між собою договірні правовідносини (оренда нерухомості), а у тендерній документації вказували однаковий номер телефону. 

ТОВ «Пожежно-технічний захист» належить одіозному ексзаступнику обласного управління ДСНС Ігорю Парфьонову та криворізькому підприємцю Віктору Білому. Останній є керівником ТОВ «АПС-Кривий ріг», засновниками якої є сім’я Адамовичів – Дмитро Олександрович, Олександр Олександрович та Лідія Володимирівна. Також Адамовичі є засновниками ТОВ «АПС-Кіровоград».

ТОВ «АПС-Кіровоград» належить експершому заступнику начальника УМВС області Юрію Дрозду, котрий нині є радником голови ОДА, Маргариті Явтушенко, а також екс-начальнику головного управління МНС Олександру Адамовичу та його родичам Дмитру та Лідії Адамовичам.

Згідно з рішенням АМКУ, фірми вчинили порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій що призвели до спотворення результатів торгів. Підприємства визнали порушення та отримали штраф у розмірі 54,4 тисяч гривень кожне. Крім того ТОВ «АПС-Кіровоград» і ТОВ «Пожежно-технічний захист» не зможуть брати участь у відкритих торгах протягом наступних трьох років.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання