DOZORRO

У Дніпрі вже вдруге намагаються провести закупівлю утеплення фасаду будинку за завищеними цінами

04.10.2024 11:00

Департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради має намір вже вдруге укласти угоду на утеплення фасаду будинку по вулиці Метробудівська, 4 з ТОВ «БК Будкомплект Дизайн». 

Сума контракту може скласти 48 млн грн. Замовник вже вдруге намагається укласти угоду з фірмою БК Будкомплект Дизайн після історії про потенційну переплату.

На початку вересня ми проаналізували  три закупівлі щодо утеплення цього об’єкта. Контракт на дві з них мало отримати ТОВ «Дніпро-Будсервіс», третій — ТОВ «БК Будкомплект Дизайн». При цьому фірми були єдиними учасниками закупівель. 

Загальна сума контрактів — 93 млн грн, а потенційна переплата, яку ми ідентифікували — 6,7 млн грн.

За нашим зверненням Департамент з питань самоорганізації населення почав перемовини з переможцями тендерів. Згодом договори з ТОВ «Дніпро-Будсервіс» розірвали за згодою сторін, а з іншим підрядником не уклали і скасували закупівлю.

Утім, у вересні замовник повторно оголосив скасовану закупівлю, не скоригувавши очікувану вартість. ТОВ «БК Будкомплект Дизайн» знову було єдиним учасником. 

Сума потенційної переплати — 3,6 млн грн. DOZORRO направив листи замовнику з розрахунками щодо переплат і пропозиціями знизити ціни на завищені матеріали.  Департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради відповів, що звернувся до підрядника з цією пропозицією.

Ми не вперше стикаємося з такою ситуацією. Раніше цього року нашим фахівцям вдалося запобігти переплаті на капремонті житлових будинків у Дніпрі. Ціни на будматеріали після звернення DOZORRO знизили на 63,7 млн грн.

Цю публікацію підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання