Наталя Іжицька

У Львові оголосили тендер на проєкт та будівництво газопоршневої електростанції за 471 млн грн

15.08.2024 10:53

«Львівтеплоенерго» оголосило тендер на розроблення проєкту та реконструкцію об'єкта з розміщенням і підключенням чотирьох когенераційних газопоршневих установок загальною потужністю до 20 МВт. Очікувана вартість робіт складає 470,66 млн грн.

Закупівля включає два етапи:

  1. Проєктні роботи: створення проєкту для реконструкції ЛМКП «Львівтеплоенерго» з розміщення та підключення чотирьох когенераційних газопоршневих установок. 

  2. Будівельні роботи:

    • І черга  будівництво комплексу в об’ємі, необхідному для віддачі електричної потужності. Цей комплекс складатиметься з чотирьох газових двигунів, що будуть поступово вводити в експлуатацію.

    • ІІ черга — будівництво системи віддачі теплової потужності.

У межах будівельних робіт заплановано звести машинну залу, встановити чотири когенераційні установки, а також під’єднати їх до теплової та електричної мереж. Орієнтовані терміни робіт: 2024-2025 рік.

Чотири газові двигуни B35:40 V12 AG 1 виробництва BERGEN Engines AS для встановлення надасть підряднику «Львівтеплоенерго». Це ті самі двигуни, які «Хмельницькобленерго» має передати як гуманітарну допомогу Львову.

Прийом пропозицій триває до 26 серпня.

У Львівській міськраді в червні почали розгляд проєкту встановлення міні-ТЕЦ вартістю понад 650 млн грн, а вже 4 липня депутати затвердили цю програму на сесії міської ради. Міні-ТЕЦ мають забезпечити безперебійне постачання тепла споживачам, а також резервне електроживлення.


Матеріал підготовлено в межах проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID і UK Dev.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання